Spreuken water

Spreuken water

Water is de basis van het leven op aarde en is dan ook een enorm belangrijke vloeistof. Ook vandaag de dag nog is water ontzettend belangrijk. Er worden in sommige landen zelfs oorlogen uitgevochten om de toegang tot water. Geen wonder dat er heel wat spreuken over water terug te vinden zijn die echt alle kanten op kunnen gaan. Van een storm in een glas water tot het is net water en vuur. Een spreuk met water kan over zo veel meer gaan dan je soms denkt. Lees hieronder verder over spreuken water, ook heb je de mogelijkheid om zelf een mooie water spreuk toe te voegen en er iets mee te doen.

Spreuken water, enkele voorbeelden:

 • Water bij de wijn doen
  Dit moet toch wel één van de bekendste en mooiste spreuken over water zijn. Het betekent zo veel als dat je soms toch zelf ook een Spreuken watercompromis moet sluiten om goed te doen. Een mooie boodschap.
 • Als je troebel water met rust laat, wordt het vanzelf helder
  Het is niet altijd nodig om tussenbeide te komen bij problemen. Soms is het inderdaad beter om bepaalde situaties gewoon even uit te laten spelen in plaats van het te verergeren met tussen te komen.
 • De grootste vervuilers eisen het zuiverste water om hun handen te wassen
  Pas op met grootspraak en met mensen die luid roepen om iets. Vaker wel dan niet schuilt er een reden achter en die is niet altijd even goed.
 • Je kunt de zee niet oversteken door alleen naar het water te staren
  Om iets te bereiken is het niet voldoende om er enkel over na te denken. Soms is het gewoon nodig om het ook gewoon te doen. Steek dus je handen uit de mouwen en ga aan de slag!

Water wijsheden en tegeltjes

Wanneer je iets met een mooie water wijsheid/spreuk wilt gaan doen, dan kan het leuk zijn om dit te maken op een bedrukte mok of tegeltje. Een mok met foto en spreuk of een prachtig Delfts Blauw tegeltje met een eigen tekst? Er is van alles mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.