Spreuken paarden

Spreuken paarden

Ze zeggen wel eens dat de hond de beste vriend van de mens is, maar dat komt enkel omdat ze niet dachten aan paarden. Paarden zijn ontzettend elegante en mooie wezens die heel veel liefde en steun geven. Echte paardenliefhebbers maken dat dan ook graag duidelijk bijvoorbeeld met een leuke spreuk. Ken je zo iemand of ben je zelf echt gek op paarden? Dan ben je vast benieuwd naar wat voor spreuken er allemaal bestaan over deze machtige wezens. Leuke spreuken die je op een tegeltje, een mok of nog iets compleet anders kunt plaatsen. Bekijk de leukste spreuken paarden hieronder.

Spreuken paarden

De leukste spreuken over paarden

 • Het hooi moet het paard niet volgen
  Een leuke en interessante spreuk om mee te beginnen. Deze betekent eigenlijk zo veel als dat een vrouw niet achter haar vriend moet Spreuken paardenaanlopen. Er is een bepaalde volgorde van zaken die normaal gebeuren. Sol hier niet mee.
 • Het veulentje laten rennen
  Soms moet je gewoon iets of iemand even laten doen en zijn of haar eigen fouten maken. Een veulen kan enkel een paard worden als je het laat rennen en zelf laat ontdekken hoe alles werkt.
 • Ik zoek het paard, maar ik zit erop
  Soms zoek je iets dat eigenlijk zich net onder jouw neus bevindt. Het is dan ook de moeite om voor je op zoek gaat eerst even goed rond je te kijken. Misschien ben je al dichter dan je denkt.
 • Jong te paard, oud te voet
  Een wijze spreuk die verhaalt over de gevaren van het verkwisten. Wie de jonge jaren verkwist zal er immers voor boeten tijdens de latere jaren.

Paarden wijsheid op een tegeltje.

Een mooie wijsheid/spreuk laten vereeuwigen op een mooi tegeltje of een ander product? Dat kan! Bijvoorbeeld bij Tegeltjes.com of bij PrachtigKado.nl kan je prachtige tegeltjes maken met bijvoorbeeld zo’n spreuk of foto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.