Spreuken over vriendschap en liefde

Spreuken over vriendschap en liefde

Liefde en vriendschap zijn voor alle mensen belangrijk. Daarom bestaan er verschillende mooie spreuken over deze onderwerpen. Spreuken over liefde en vriendschap zijn vaak waar, troostend of hoopgevend, en ze blijven je bij. Spreuken over liefde of vriendschappen zijn mooi om op een tegeltje te laten zetten en aan iemand te geven met wie je liefde of vriendschap deelt. Lees hieronder meer over spreuken over vriendschap en liefde.

Spreuken over vriendschap en liefde:

Wat zijn mooie spreuken over liefde?

Spreuken over liefde en vriendschapVrijwel iedereen kent de spreuk “Oude liefde roest niet.” Het betekent eenvoudig dat verliefdheid uit het verleden vaak een speciaal plekje in ons hart houdt. Zie je een oude vlam weer terug, dan kan de verliefdheid zomaar weer oplaaien. De liefde is dan dus niet verroest maar nog steeds intact. Zo zijn er nog veel meer spreuken over liefde. Erg mooi zijn bijvoorbeeld:

  • Liefde is krachtig als een rivier en laat zich niet verleggen.
  • Waar liefde is, is leven. (Ghandi)

Over smaak valt niet te twisten. De een vindt een spreuk over ware liefde of eeuwige liefde schitterend, de ander houdt meer van een po√ętische spreuk.

Wat zijn mooie spreuken over vriendschap?

Ook vriendschap wordt zeer gewaardeerd. Vrienden geven ons plezier, goede raad en gezelligheid. Als je geen vrienden hebt, kun je eenzaam zijn. Goede vrienden hebben vaak steun aan elkaar in moeilijke tijden. Hoewel je veel kennissen kunt hebben, is echte vriendschap dun gezaaid. Dat komt omdat echte vrienden er ook echt voor je behoren te zijn. Ze mogen je nooit bedriegen en ze gunnen je succes en geluk in het leven. Er zijn veel mooie spreuken over vriendschap. De bron is niet altijd bekend.

  • Zonder vrienden heeft een mens het leven niet geproefd.
  • Vriendschap is liefde zonder vleugels. (Georg Byron)

Heb je zelf een mooie spreuk die je wilt toevoegen aan deze pagina? Vul dan hieronder het formulier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.