Spreuken onderwijs

Spreuken onderwijs

Het onderwijs is een hoeksteen van onze samenleving en waar we alles leren over het leven voor we klaar zijn om erin gesmeten te worden. Leuke spreuken over onderwijs, leraren en leerlingen zijn er dan ook genoeg. Ken je een leerkracht die een dergelijke spreuk wel kan gebruiken of een leerling om een hart onder de riem te steken? Dan vind je hier tal van leuke spreken over onderwijs terug die je stuk voor stuk doen nadenken over het leven. Lees hieronder meer over spreuken onderwijs / onderwijs spreuken en heb je de mogelijkheid om zelf een onderwijs-gerelateerde spreuk of wijsheid toe te voegen aan deze pagina.

Spreuken onderwijs:

De leukste spreuken over het onderwijs

 • Spreuken onderwijsIn de agenda van de leerling staat genoteerd wat hij gisteren niet heeft geleerd
  Een uitspraak die pijnlijk veel waarheid bevat voor leerkrachten en leerlingen. Ook een uitspraak met een komische noot die afhankelijk van de ontvanger zal doen lachen of net wanhopen.
 • Een goede leraar is een ton boeken waard
  Een mooie spreuk om een hart onder de riem van een leerkracht te steken en eentje die veel waarheid bevat. Een goede leerkracht doet meer voor leerlingen dan duizend boeken lezen ooit zou kunnen doen.
 • Anderen onderwijzen, daar kan je iets van leren
  Het is zeer leerrijk om een leerling te zijn, maar ook om een leerkracht te zijn. In het leven leer je vaak nog het meeste van het geven van onderricht aan anderen. Soms leuk, soms minder leuk, maar altijd belangrijk met het oog op de toekomst.
 • Leren is verdwalen en daarna de weg nog weten
  Een spreuk die heel wat hoop in zich draagt en dan ook zeer positief is. Tijdens het leren zit je soms met de handen in het haar. Maar uiteindelijk is het echt voor het goede doel!

Onderwijs spreuk op een tegeltje of mok?

Het is tegenwoordig allemaal mogelijk. Iets doen met een leuke onderwijs spreuk of wijsheid? Dan is het mogelijk om bijvoorbeeld een bedrukt tegeltje te maken of een mooie bedrukte mok. Ga voor meer informatie naar: PrachtigKado.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.