Spreuken en gezegden over verandering

Spreuken en gezegden over verandering

“Je kunt nooit twee keer in dezelfde rivier stappen,” zei de Griekse Wijsgeer Herakleitos ruim vijfentwintig eeuwen geleden. Wat hij daarmee bedoelde, is dat alles in de wereld aan verandering onderhevig is. De volgende keer dat je aan de oever van de rivier staat waar je vandaag in zwom, zal de rivier zijn veranderd, want alles stroomt. En wat voor rivieren geldt, is zeker ook van toepassing op mensen. Je ontmoet nooit twee keer dezelfde persoon, want in de tijd tussen jullie vorige ontmoeting en die van vandaag hebben jullie allebei alweer zoveel nieuwe indrukken opgedaan dat je een ander mens bent geworden. Verandering is het enige dat blijvend is. Hieronder vind je de mooiste spreuken en gezegden over verandering.

Spreuken en gezegden over verandering:

 • Zorg ervoor dat je de verandering bent die je in de wereld wilt zien. (Mahatma Gandhi)
 • Spreuken en gezegden over veranderingIedereen wil de wereld veranderen, maar niemand denkt er aan om zichzelf te veranderen. (Lev Tolstoj)
 • Als je je bedenkt hoe moeilijk het is om jezelf te veranderen, dan begrijp je hoe weinig kans op succes je hebt als je probeert anderen te veranderen. (Jacob M. Braude)
 • Wie niet het vermogen heeft om van gedachten te veranderen, kan helemaal niets veranderen. (George Bernard Shaw)
 • Verlies is niets anders dan verandering. (Marcus Aurelius)
 • Het leven is een reeks van spontane en natuurlijke veranderingen. Verzet je er niet tegen, want dat is een bron van leed. (Lao-Tzu)
 • Dat niet iedere verandering ook een verbetering is, ontdekte de duif die in een net werd gevangen en in een pasteitje terecht kwam. (Charles Haddon Spurgeon)
 • Het recept voor het veranderen van je leven:
  1. Begin nu
  2. Doe het vol hartstocht
  3. Maak geen uitzonderingen (William James)

Heb jij een mooie spreuk dat te maken heeft met verandering die je wilt delen met anderen? Vul dan hieronder het formulier in.

Verandering spreukentegeltjes:

Iets met een mooie verandering spreuk doen? Zo zijn je bijvoorbeeld een mooie verandering spreuk kunnen laten maken op een echt tegeltje. Zo kan je bijvoorbeeld bij Tegeltjes.com een uniek tegeltje maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.