Spreuken en gezegden over roddels

Spreuken en gezegden over roddels

Iedereen praat over elkaar, goed of kwaad. Als er kwaad over iemand wordt gesproken, noemen we dat roddelen. Het is een slechte eigenschap die veel mensen bezitten en het gekke is dat roddelaars vaak niet in de gaten hebben dat ze een ander hiermee kunnen kwetsen. En of een roddel nu waar is of niet, mensen die roddelen zouden eigenlijk meteen de mond moeten worden gesnoerd. Geef degene die roddelt, daarom een leuke, grappige roddelspreuk cadeau. De boodschap is duidelijk en als de roddelaar blijft kletsen, kun je altijd nog de spreuk ter sprake brengen. Bekijk hieronder spreuken en gezegden over roddels.

Spreuken en gezegden over roddels.

Spreuken en gezegden over roddelsVaak heeft een roddelaar zelf heel veel te verbergen in zijn of haar leven. Het is altijd veiliger om over een ander kwaad te spreken dan over zijn/haar eigen leven. Of misschien is het leven van een roddelaar wel erg saai en teert het op andermans geluk, door vuil te praten. Jaloezie kan ook een grote drijfveer zijn om te gaan roddelen. De leukste vier gezegdes en spreuken:

  • Wie in je afwezigheid kwaad spreekt, vreest je aanwezigheid
  • Kwaadspreken van anderen is bedoeld om zichzelf te prijzen
  • Roddelen is een vorm van zelfwantrouwen en een gevolg van innerlijke onzekerheid
  • Sommige mensen geloven alles, als je het maar fluistert

Leuk voor op een tegel, mok of t-shirt

Is een roddelaar jarig, geef hem/haar een welverdiend en toepasselijk cadeau. Een roddelspreuk bedrukt op een tegel, mok of t-shirt zegt meer dan 1000 woorden. Geef het cadeau te midden van alle genodigden en kijk wie er ineens met zijn/haar mond vol tanden staat!

Wanneer je zelf mooie spreuken en gezegden over roddels hebt die je wilt delen met anderen dan kan je hieronder het formulier invullen. Na controle zal jouw spreuk toegevoegd worden. Dit kan overigens ook leuk zijn voor op een bedrukt tegeltje of een ander presentje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.