Spreuken bijbel

Spreuken bijbel

De Bijbel is één van de oudste en meest verkochte boeken uit de menselijke geschiedenis. Wanneer je de Bijbel goed leest, vind je er veel wijsheden en spreuken in, die ideaal op een tegeltje geplaatst kunnen worden en een waardevolle en wijze aanvulling voor je woonkamer kunnen vormen. Daarmee kan je bezoekers inspireren en zijn een mooi onderwerp voor een diepzinnig gesprek. Hierbij enkele mooie Bijbelse spreuken (spreuken bijbel).

Spreuken bijbel, enkele op een rij:

  • 1 Timoteüs 6:7: ‘Wij hebben niets uit deze wereld meegebracht en kunnen er ook niet uit meenemen’.

Al het materialisme in deze wereld is niets waard. Het is handig om te gebruiken, maar blijf er niet krampachtig aan hangen. Als we sterven, zullen we niets materialistisch mee kunnen nemen.

  • Spreuken bijbelLucas 6:27-28: ‘Heb je vijanden lief, wees goed voor wie jullie haten, zegen wie jullie vervloeken, bid voor wie jullie slecht behandelen’.

Het maakt niet uit wie jou haat of vervloekt, vergeldt nooit de daden van je vijanden en tegenstanders met dezelfde daden. Maar toon ze je liefde. Hierdoor sta jij boven hen en zullen zij zich schuldig voelen en weten dat zij fout zijn.

  • 1 Samuel 16:7: ‘God ziet niet zoals een mens ziet; een mens kijkt naar het uiterlijk, maar God kijkt naar het hart’.

Wij mensen zien niet alles. Wij zien alleen het uiterlijk en kunnen niet zien wat iemand van binnenuit beweegt. Daarom is het niet aan ons mensen om anderen te veroordelen.

  • 1 Korinthiër 13:5: ‘De liefde laat zich niet boos maken en rekent het kwade niet aan’.

Als je vol zit met liefde voor je medemens, dan zal je nooit de ander die kwaad wil vergelden.

Wil je zelf een spreuk toevoegen aan deze pagina? Dat kan. Vul dan hieronder het formulier in. Ook is het tegenwoordig mogelijk om iets te doen met een mooie spreuk. Zo kan je bijvoorbeeld een spreuk laten drukken op een echt tegeltje of een mooie mok, zeker bij een foto kan dit leuk zijn. Dit wordt ook wel een mok met foto genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.