Spreuk winter

Spreuk winter

Spreuken hebben vaak iets magisch. Ze stralen wijsheid uit en verrijken anderen met nieuwe termen die zij nog niet kennen. Niet alleen spreuken hebben iets magisch, de winter ook. Bij winter denk je aan prachtige met sneeuw bedekte landschappen. Dennenbomen, besneeuwde bergen, prachtige houten huisjes waar rook uit de schoorsteen komt en vooral gezelligheid binnenshuis. Hoe mooi is het om wakker te worden in een besneeuwde buurt op zondag? Wetende dat je heerlijk kan genieten van een wandeling, waarna je jezelf en anderen verwend met een warme kop erwtensoep? Heerlijk. De winter brengt, ongeacht de koude, vaak fijne gevoelens bij mensen naar boven. Daarom zijn er ook veel spreuken over de winter. Deze spreuken gaan overigens niet per se allemaal over de winter. Dat is het mooie van spreuken. Met een woord dat bij veel mensen gevoelens oproept, vorm je een zin die bij mensen een reactie uitlokt. Dit is de bedoeling van een spreuk (Spreuk winter).

Winter spreuken.

Hieronder wat mooie voorbeelden:

  1. Zachte winters, vette kerkhoven. Gek genoeg hoor je vaak meer mensen klagen over verkoudheid in een zachte winter. In een strenge winter is men veel meer geneigd zichzelf goed in te pakken enzovoorts.
  2. Spreuk winterDe winter zorgt voor kou.
  3. Het is winter als het huis meer brandstof vergt dan de auto.
  4. Is februari nat en koel, dan is juli dikwijls heet en zwoel.
  5. Door flink warm aan te kleden in de winter wordt je minder snel ziek.
  6. Zingen de katten in koor, de winter gaat teloor.
  7. Veel sneeuw op oudejaar, veel hooi in het nieuwe jaar.
  8. Knapt januari niet van kou, dan zit men ’s zomers in de rouw.
  9. Als de dagen gaan lengen, gaat de winter strengen. Vaak krijg je de meeste vorst ná de kortste dag van het jaar.
  10. Een bonte kraai maakt nog geen winter. Dit wil zeggen dat één voorbeeld nog niet voldoende is om een definitief besluit te geven.

Zoals je ziet kun je met deze spreuken veel kanten op. Laat saaie vergaderingen en verjaardag opleven met het gebruik van deze mooie spreuken.

Spreuk winter toevoegen?

Een mooie spreuk toevoegen aan deze pagina dat te maken heeft met de winter? Dat kan! Vul dan hieronder het formulier in.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.