Spreuk sterk zijn

Spreuk sterk zijn

Spreuken zijn niet zomaar woorden. Het zijn woorden vol wijsheid, bedacht door iemand met levenservaring. Het zijn algemene waarheden. Je hoeft er niet naar te luisteren, je wordt er toch wel door getroffen. Iedereen kent de tegeltjes: vaak zijn ze wit en blauw, in de echte Hollandse stijl. Spreuken vind je verder op bekers, op borduurwerken, in poëziealbums. Ze kunnen eeuwenoud zijn, of zojuist bedacht. Het is leuk om met spreuken te spelen voor een komisch effect. Iemand bedacht bijvoorbeeld: “Wie niet sterk is, moet naar de sportschool.” Lees hieronder meer over een spreuk sterk zijn.

Spreuk sterk zijnSpreuk sterk zijn.

Spreuken zijn per definitie clichés, maar dat geeft niks. Ze helpen om dingen duidelijk te stellen. “Het zijn sterke benen die de weelde dragen.” Met andere woorden: je kunt maar beter niet al te veel geld hebben omdat je dan ineens problemen hebt die je niet voorzien had. En daar zit een kern van waarheid in, zoals iedereen begrijpt. Spreuken kunnen je waarschuwen, of gewoon een waarheid als een koe declameren. Ze kunnen je ook een hart onder de riem steken. Bovendien kun je op die manier iets zeggen wat anders te gevoelig zou zijn.

Over “sterk zijn” bestaan veel spreuken, ook bijvoorbeeld voor een hele categorie. Zo kun je vrouwen prijzen om hun kracht met een spreuk als: “Een sterke vrouw glimlacht ‘s ochtends alsof ze ‘s nachts niet gehuild heeft.” Veel vrouwen zullen zich aangesproken voelen. Wanneer je een spreuk cadeau doet, bijvoorbeeld op een tegeltje, heb je de mogelijkheid om iets tegen die persoon te zeggen in woorden van een ander. Mensen hebben uiteindelijk allemaal dezelfde emoties.

Spreuken sterk zijn en cadeaus.

Wil je iemand sterkte toewensen dan kan het ontzettend leuk zijn om dit met een mooi cadeau te doen, denk aan een mooie mok met foto en een spreuk of een ander mooi gepersonaliseerd cadeau.