Spreuk na overlijden

Spreuk na overlijden

Iedereen heeft ooit al wel eens meegemaakt dat een dierbare in de naaste omgeving er plots niet meer is. Het spreekt voor zich dat de periode na een overlijden een enorm moeilijke periode is waar elke steun enorm welkom is. Ken je iemand die kampt met het verlies van een dierbare? Dan is het niet meer dan logisch dat je deze goede vriend of vriendin een hart onder de riem wenst te steken. Met de juiste spreuk kan je de pijn dan wel niet verlichten, maar toon je wel duidelijk aan dat je voor hem of haar klaar staat. Een spreuk na overlijden? Ze bestaan.

De mooiste spreuken na overlijden

 • Spreuk na overlijdenAchter iedere traan van verdriet, schuilt een lach van herinnering
  Het is oneerlijk en gewoon heel erg rot dat iemand komt te overlijden. Het is echter ook belangrijk om de goede momenten te blijven onthouden. Deze spreuk herinnert aan dat feit.
 • Herinneringen verbinden wat het oog niet langer ziet
  Een spreuk die betekent dat de persoon die overleden is er nog altijd is. Zo lang de dierbaren die achterblijven hem of haar in het hart houden sterft iemand niet echt. Een schrale troost, maar wel een belangrijke wetenschap.
 • Als iets liefs je verlaat, blijft nog altijd de liefde
  De liefde die je voelt voor de overledene blijft ook al is de persoon zelf verdwenen. Net om die liefde is het belangrijk om door te zetten in het leven.
 • De dood bestaat niet, je gaat enkel terug naar huis
  De overledene heeft zijn of haar plekje in de hemel al uitgekozen. Echt weg zijn ze niet.

Heb je zelf een spreuk die je wilt toevoegen aan deze pagina? Dat kan door hieronder het formulier in te vullen.

Iets met een spreuk na overlijden doen?

Tegenwoordig is het mogelijk om allerlei dingen met spreuken te doen, bijvoorbeeld te laten maken op echte tegeltjes. Hierboven zie je zo’n tegeltje. Deze is te voorzien met jouw favoriete opdruk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.