Spreuk leren

Spreuk leren

Spreuken geven iets. Spreuken hebben vaak een diepere betekenis. Met een spreuk toon je aan wijsheid te bezitten. Je kan met de meest uiteenlopende spreuken mensen verrassen. Fleur een suffe verjaardag op met een spreuk. Geef wat extra jeu aan een saaie vergadering. Vaak heb je met het doen van een spreuk veel reacties. Mensen zijn vaak toch benieuwd naar wat de spreuk betekent. Ook is men vaak benieuwd naar de reden waarom je de spreuk toepast. Naast dat je spreuken bijna dagelijks kan gebruiken in de meest uiteenlopende situaties, zijn er ook ontzettend veel. Er zijn spreuken over duizenden onderwerpen. Zo zie je dat de Nederlandse taal een enorme verscheidenheid kent. Dit is ontzettend leuk. Zo heb je spreuken over dieren, over sterren of de zon. Spreuken over leren kunnen ook ontzettend leuk zijn. Spreuken duiden op wijsheid, leren duidt op wijsheid (spreuk leren).

Spreuk leren, enkele voorbeelden

Hieronder wat ontzettend leuke voorbeelden.

 1. De tijd zal het leren. Dit is een hele sterke. En naast dat het een spreuk is, kun je deze ook zien als een steekhoudende waarheid. Het betekent eigenlijk dat je pas na een tijd weet hoe iets er voor staat.
 2. Delen is vermenigvuldigen
 3. Spreuk lerenLes krijgen en les nemen is een goede zaak om verder te komen.
 4. Het is niet de kwast die het werk tot een kunstwerk maakt.
 5. Kennis vergaart men door les te nemen en te krijgen.
 6. In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk, in de praktijk wel
 7. Leren van je fouten.
 8. Misschien ben ik wel heel intelligent, ik weet alleen niet wat dat betekent
 9. Leren is een belangrijk goed.
 10. Wanneer je fouten maakt dan dien je hiervan te leren.
 11. Een diploma geeft aan wat je geleerd hebt, maar niet wat je kunt
 12. Men is nooit te oud om te leren. Deze spreuk spreekt voor zich. Men kan altijd nog ervoor kiezen om viool te leren spelen of bijvoorbeeld leren vliegen.
 13. Op een oude fiets moet je het leren. Dit houdt in dat lesmateriaal zelden nieuw is. Verwacht dat je eerst wat oude materialen moet gebruiken voordat je echt iets geleerd hebt.

Leren spreuken toevoegen?

Heb je zelf een mooie spreuk dat te maken heeft met leren en wil je die delen met anderen? Door hieronder het formulier in te vullen heb je de mogelijkheid om deze toe te voegen aan deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.