Spreuk jeugd

Spreuk jeugd

Jeugd heeft betrekking op jong zijn. Als je zegt dat je iets in je jeugd beleefd hebt, dan bedoel je meestal dat het gebeurde voordat je volwassen was. Maar het woord jeugd kan op veel manieren gebruikt worden en ook op meer algemene zaken betrekking hebben. Jeugd associëren we natuurlijk wel altijd met jong zijn. Oude mensen spreken mogelijk vaker over hun jeugd dan jonge mensen. Hoe ouder je Spreuk jeugdwordt, hoe meer tijd je namelijk je hebt om op terug te kijken. In je jeugd ben je meestal vitaal en fit en je doet veel ervaringen op die nieuw voor je zijn. Ook de eerste verliefdheid ervaar je meestal in je jeugd. Om al dit soort redenen kijken oudere mensen vaak met weemoed terug op hun jeugd. In je jeugd ben je sterk, mooi en vol plannen. Je hebt nog een heel leven voor je en je bruist vaak van energie. Een tegeltje met een “spreuk jeugd” wordt door ouderen vaak gewaardeerd. Lees hieronder verder over de jeugd spreuken.

Spreuk jeugd, enkele voorbeelden:

Zoek je een spreuk over de jeugd en wil je deze op een tegeltje laten zetten? Spreuken over de goede oude tijd met betrekking tot de jeugd zijn voor ieder mens van waarde. Voor jonge mensen kennen we het aloude gezegde “De Jeugd Heeft De Toekomst.” Voor een ouder iemand kun je denken aan een spreuk als “Alleen Oma Weet Hoe Snel Je Jeugd Voorbijgaat.” Overige spreuken die je gebruiken kunt:

  • De jeugd heeft moed, de ouderdom verstand
  • Je jeugd gaat snel voorbij maar blijft altijd bij je
  • Sommige mensen lopen niet achter op de jeugd
  • De jeugd zal toekomst maken, ouderdom schreef geschiedenis

Heb je zelf een mooie spreuk die je wilt toevoegen aan deze pagina? Vul dan hieronder het formulier in. Overigens kan het ook erg leuk zijn om iets met een mooie jeugd spreuk te doen. Denk aan het maken van een mooi tegeltje of een mooi ander fotocadeau. Ook kan het leuk zijn om een mooie wijze jeugd spreuk in combinatie met een kraamcadeau te geven, voor bij een geboorte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.