Spreuk boom

Spreuk boom

Spreuk boom

Oude wijsheden en gezegdes over bomen. Zelf een mooie spreuk toevoegen dat te maken heeft met bomen kan ook.
Een pakkende spreuk kan iemand van gedachten doen veranderen of tovert een lach op iemands gezicht. Gezegdes en wijsheden worden al sinds mensenheugenis gebruikt. Een mooie spreuk op een tegeltje heeft meestal met levenswijsheid te maken. Er zijn vele situatie te bedenken waar een spreuk of gezegde bij gebruikt kan worden. Een aantal rake teksten die te maken hebben met bomen lees je hieronder.

Bekijk hier meer tegeltjeswijsheid ->

Boom spreuken:

Het woord bomen kan ook gebruikt worden i.p.v. praten, kletsen of keuvelen.

  • Spreuk boomEen beetje met elkaar zitten bomen, gaat eigenlijk over alles en niets. We hebben een poosje samen zitten bomen, betekent, we hebben een beetje zitten babbelen met elkaar.
  • Een oude boom moet je niet verplaatsen. De betekenis hiervan is eigenlijk heel simpel. Een oud mens moet je niet verplaatsen. Meestal loopt het niet goed af wanneer een persoon op vergevorderde leeftijd moet verhuizen. Een oud mens kan dat nu eenmaal niet aan en een oude boom ook niet.
  • Door de bomen het bos niet meer zien, betekent dat er te veel gebeurtenissen in iemands leven zijn, die niet meer goed te overzien zijn. Ook een mooie spreuk die op een tegeltje wordt gebruikt is:
  • Hoge bomen vangen veel wind. Eigenlijk is dit geen spreuk maar wordt deze uitspraak aangeduid als een metafoor. Een metafoor is eigenlijk overdrachtelijk taalgebruik. De tekst hoge bomen…wordt uitgelegd als, mensen die een hogere functie hebben zoals de burgemeester, de directeur of de voetbaltrainer. Zij zijn altijd degene die het eerste worden aangesproken bij calamiteiten. Zij zijn de verantwoordelijken en vliegen er als eerste uit en krijgen de meeste kritieken.

Wil je zelf een spreuk toevoegen dat te maken heeft met een boom dan kan je hieronder het formulier invullen. Na controle zal jouw spreuk toegevoegd worden aan deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.